De 2 toeristische overstappunten in de gemeente Beesel zijn geopend

vrijdag 23 augustus 2024

Gemeente Beesel is 2 Toeristische Overstappunten (TOP’s) rijker! Namelijk bij de Witte Stein in Offenbeek en op de Markt in Beesel.

Zo herkent u een Eikpunt

De TOP’s in Limburg zijn te herkennen aan een 3 meter hoge landmark van een eikenblad. Daarmee is het een herkenbare verwijzing naar de Limburgse natuur. De TOP’s in Limburg worden daarom ook Eikpunten genoemd. Elk Eikpunt heeft een bijzonder verhaal.

Smokkelen “euver de päöl”

Het Eikpunt de Witte Stein ligt in het prachtige natuurgebied Brachterwald in Duitsland. Vroeger werd hier flink “euver de päöl” gesmokkeld. Er liep namelijk een smokkelroute van Offenbeek naar het Duitse buurtdorp. De smokkelaars waren steeds op hun hoede voor de “Kemieze”, de Duitse grenswacht. Bij grensrestaurant De Witte Stein kun je de avonturen en de buit van deze smokkelaars zelf ontdekken. En hier geniet u van verse streekproducten en een heerlijk hapje en een drankje.

Eikpunt de Witte Stein in Reuver

Bekijk hier de flyer over het Eikpunt bij de Witte Stein in Reuver. (PDF, 549.8 kB)

“Doot mich maar ’n Draekske” in Beesel

Het Eikpunt op de Markt in Beesel staat in het teken van de draak. Iedere 7 jaar duikt de draak weer op in het dorp tijdens het Draaksteken. Dan moet het kwaadaardige beest weer worden verslagen. Maar u kunt hier ieder jaar de mooie omgeving en historische plekken ontdekken zoals kasteel Nieuwenbroek. En u kunt genieten van een authentiek Beesels drankje, het Draekske bij Hoeve de Bongerd.

Eikpunt de Markt in Beesel

Bekijk hier de flyer over het Eikpunt bij de Markt in Beesel. (PDF, 467.8 kB)

Mooi startpunt om te wandelen en te fietsen

Een TOP/Eikpunt is een goed startpunt voor iedereen die van wandelen en fietsen houdt. Er is voldoende parkeergelegenheid, horeca en bewegwijzering. Bij de aangesloten horecaondernemers ontvangt u een folder met het verhaal, de routes en de highlights in de omgeving. In samenwerking met de provincie worden de Toeristische Overstappunten in de hele regio Noord-Limburg uitgerold. En vanaf nu zijn er dus ook 2 in gemeente Beesel!