Gratis fietstraining voor ouderen op dinsdag 3 september 2024

donderdag 29 augustus 2024

Hoe gaat u om met drukke fietspaden? Welke verkeersregels zijn voor mij als fietser belangrijk? Hoe blijf ik veilig op de elektrische fiets? Kom op dinsdag 3 september 2024 naar de gratis fietstraining en ontdek het zelf.

Gratis fietstraining van de Fietsersbond

De fietstraining is speciaal voor senioren die nog graag fietsen. De fietstraining wordt georganiseerd door de Fietsersbond. In de ochtend is er een interactieve workshop “Veilig Fietsen”. Daarna is er een lunch. Na de lunch stapt u op de fiets en gaat u een mooie fietstocht maken. Bij de fietstocht wordt u begeleid door een fietsdocent van de Fietsersbond. U maakt een fietstocht van ongeveer 25 kilometer. Deelname inclusief lunch is gratis.

Praktische informatie fietstraining:

  • Datum: dinsdag 3 september 2024
  • Tijd: van 9.30 tot 16.00 uur
  • Plaats: Huis van de Wijk De Haandert (Haandertstraat 8 in Tegelen)
  • Aanmelden: stuur een e-mail naar doortrappen@fietsersbond.nl om u aan te melden. Geef in uw e-mail duidelijk aan met hoeveel personen u zich aanmeldt. En of u zich aanmeldt voor alleen de workshop of alleen de fietstocht. Of dat u zich aanmeldt voor de workshop én de fietstocht, inclusief de lunch.

Doortrappen Limburg

De fietstraining “Fiets Totaal Doortrap Dag” is onderdeel van het programma Doortrappen Limburg. Doortrappen heeft als doel om senioren te stimuleren vaker (en veilig) te fietsen. Het programma bestaat uit diverse leuke en leerzame fietsactiviteiten. Doortrappen wordt omarmd door de 9 Noord-Limburgse gemeenten vertegenwoordigd door Trensportal en de provincie Limburg. De fietsactiviteiten worden opgezet en georganiseerd door de Fietsersbond.