Chantal Nijkerken-de Haan per 16 september waarnemend burgemeester in Beesel

donderdag 5 september 2024

Vandaag heeft gouverneur Roemer Chantal Nijkerken-de Haan benoemd als waarnemend burgemeester van de gemeente Beesel. Op 16 september zal zij formeel starten en het stokje van onze huidige burgemeester Bob Vostermans overnemen. Chantal Nijkerken- de Haan heeft vandaag al kennis gemaakt met de fractievoorzitters van onze gemeenteraad en is daarna door de gouverneur beëdigd.

Ervaring

Chantal Nijkerken – de Haan is lid van de VVD. Van 2015 tot 2021 was zij lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Daarnaast is zij wethouder geweest in de gemeenten Venray, Meerssen en Onderbanken. Momenteel is zij zelfstandig ondernemer en vervult zij diverse functies binnen de politiek en het openbaar bestuur. Ze is goed bekend met de regio Noord-Limburg en kijkt ernaar uit snel nader kennis te maken met de gemeente Beesel.

Nieuwe burgemeester Beesel

Naar verwachting zal de nieuwe Kroonbenoemde burgemeester in Beesel in het voorjaar van 2025 aantreden. Hiervoor is de procedure al opgestart. De gemeenteraad heeft een enquête gedeeld om bij inwoners op te halen wat zij belangrijke kenmerken van een nieuwe burgemeester vinden. Deze input wordt gebruikt om een profielschets te maken, waarin staat wat voor burgemeester de gemeente Beesel zoekt. Aan de hand van deze profielschets wordt een vacature opgesteld. Helpt u de gemeenteraad mee een passende profielschets te maken? Vul dan de enquête in (Deze link gaat naar een andere website).

Waarnemend burgemeester Chantal Nijkerken - de Haan met de fractievertegenwoordigers uit Beesel. Gouverneur Emile Roemer en de griffier staan ook op de foto.