Bewondering en waardering voor alle Thuisvrijwilligers in de gemeente Beesel

woensdag 11 september 2024

Afgelopen week ging wethouder Linda van den Beucken op bezoek bij Hen Naus en Seyfullah Saglam. Seyfullah is al jaren Thuisvrijwilliger en komt al 2 jaar iedere week bij Hen. Seyfullah maakt er graag iedere week een paar uurtjes tijd voor vrij. En Hen kijkt iedere keer uit naar het bezoek van Seyfullah.

“Gewoon even aandacht voor een ander is eigenlijk heel bijzonder”

Wethouder Linda van den Beucken ging bij Hen en Seyfullah langs als blijk van waardering: “Het is ontzettend mooi om te zien hoeveel Seyfullah voor Hen betekent en andersom. Het lijkt wellicht een klein gebaar om af en toe bij iemand langs te gaan. Gewoon even aandacht voor een ander. Dat is helemaal niet zo gewoon, het is eigenlijk heel bijzonder. En het kan voor iemand zoveel betekenen. Je ziet dat Hen en Seyfullah goede vrienden zijn geworden, hoe mooi is dat?! Zeker in de huidige samenleving waar veel mensen eenzaam zijn. Ik heb dan ook veel bewondering en waardering voor alle Thuisvrijwilligers die klaar staan voor wie dan ook wat aandacht kan gebruiken in onze gemeente!”

Wethouder Linda van den Beucken met He Naus en Thuisvrijwilliger Seyfullah Saglam buiten aan een tafelOp de foto van links naar rechts: wethouder Linda van den Beucken, Hen Naus en Seyfullah Saglam.

Wat een praatje kan doen

Benieuwd wat een praatje echt kan doen? Lees het verhaal van Seyfullah en Hen. En het verhaal van Thuisvrijwilliger Els Denessen die ook iedere week bij iemand langsgaat. Hen: “Ik kijk er steeds weer naar uit. We praten over van alles en nog wat. We praten hoe het gaat, wat we hebben meegemaakt en nog veel meer.” Lees hier het hele verhaal.

Hen met thuisvrijwilligers Seyfullah en Els buiten onder een boom
Op de foto Hen in het midden en thuisvrijwilligers Seyfullah (links) en Els (rechts).

Voor u een paar uurtjes per keer, voor de ander een wereld van verschil!

Lijkt het u iets om een praatje te maken, een wandeling te maken of er gewoon even voor iemand te zijn? Meld u aan als Thuisvrijwilliger. Stuur een e-mail naar vera.jacobs@beesel.nl. Of bel 077 – 207 21 68.