Grijp mee op en rond World Cleanup Day

vrijdag 13 september 2024

Vrijdag 20 september 2024 is het weer World Cleanup Day. World Cleanup Day is een wereldwijde opruimactie om zwerfafval op te ruimen. Iedere dag zet de gemeente zich in om de gemeente schoon te houden. Als inwoner kunt u zelf meehelpen om uw leefomgeving schoon te houden. Grijp ook mee op en rond World Cleanup Day!

Organiseer een opruimactie in uw buurt

Samen met uw buren kunt u een opruimactie organiseren. Of doe dit als vereniging of school. De gemeente ondersteunt u hier graag bij. Via de gemeente kunt u grijpers en afvalzakken krijgen. Na de opruimactie komt de gemeente op een afgesproken moment het afval en de opruimhulpmiddelen ophalen.

Ruim zwerfafval zelf op

Maakt u regelmatig een wandeling door uw wijk? Bijvoorbeeld als u uw hond uitlaat? En ziet u dan wel eens zwerfafval liggen? Misschien lijkt het u iets om het zwerfafval tijdens uw wandeling op te rapen. En wilt u een ZwerfAfvalPakker (ZAP'per) worden. Dit zijn inwoners van de gemeente Beesel die vrijwillig zwerfvuil opruimen. Via de gemeente krijgt u een gratis zwerfafvalpakket met onder meer afvalgrijpers en afvalzakken. Zo helpt u mee om uw eigen leefomgeving schoon te houden.

Samen houden we onze gemeente schoon

Wilt u een opruimactie organiseren of wilt u zelf zwerfafval opruimen en een ZAP'per worden? Via de gemeente krijgt u de spullen die u hiervoor nodig heeft gratis. Neem daarom contact met ons op. Stuur een e-mail naar info@beesel.nl met een bericht voor team Afval en Duurzaamheid. Of bel 077 – 474 92 92 en vraag naar Sarina van den Berg.

Afval prikken op en rond World Cleanup Day om onze gemeente samen schoon te houden