Groente en fruit voor alle basisscholen in de gemeente Beesel

dinsdag 1 oktober 2024

Vanaf vandaag (dinsdag 1 oktober 2024) krijgen ongeveer 900 basisschoolleerlingen elke dag 1 stuk fruit of groente. Dit schoolfruit wordt aangeboden door de gemeente Beesel in samenwerking met Rendiz. Wethouder Angely Waajen-Crins en Ton Baetsen van Rendiz gaven vanochtend het eerste kistje af bij basisschool ’t Spick.

Gezonde voeding voor iedereen toegankelijk

Het schoolfruit programma helpt om gezonde voeding toegankelijk te maken voor iedereen. Zo wordt gezonde voeding de norm. Wethouder Angely Waajen-Crins vindt het mooi dat dit schoolfruit programma in de gemeente Beesel is opgezet: “En heel bijzonder dat ik het éérste kistje mocht afgeven aan de basisschool in het dorp waar ik zelf ben opgegroeid. Gezonde voeding is ontzettend belangrijk. Daarom is het des te beter om kinderen al vroeg mee te nemen in gezonde voeding. En ervoor te zorgen dat gezonde voeding beschikbaar is voor iedereen, ook kinderen. Iedere dag 1 stuk fruit of groente op school draagt daar mooi aan bij.”

Win-win situatie

Het schoolfruit programma is samen opgezet met Rendiz. Rendiz heeft al ruime ervaring met het leveren van schoolfruit in de regio. Wethouder Angely Waajen-Crins: “Heel fijn dat dit schoolfruit samen met Rendiz is geregeld. Rendiz is een mooie organisatie waar mensen een afstand tot de arbeidsmarkt werken. En Rendiz werkt met regionale telers. Een win-win situatie dus!” Ook Rendiz is blij met deze samenwerking. Ton Baetsen: “Het is goed dat we samen met de gemeente Beesel het schoolfruit kunnen regelen voor de basisschoolleerlingen. Zo ervaren de kinderen dat fruit en groente heel normaal is. Wij zijn blij dat we onze ervaring ook in de gemeente Beesel kunnen inzetten.”

Wethouder Angely Waajen-Crins en Ton Baetsen van Rendiz overhandigen het eerste kistje schoolfruit aan basisschool 't SpickOp de foto hierboven overhandigen wethouder Angely Waajen-Crins (links) en Ton Baetsen van Rendiz het eerste kistje schoolfruit aan een leerkracht van basisschool ’t Spick (rechts).

Schoolfruit in de klas bij basisschool 't Spick