Hondenbezitters zijn de oren en ogen van de wijk

donderdag 3 oktober 2024

Vanaf december 2023 gaan onze boa’s met hondenbezitters in gesprek over georganiseerde misdaad. Hondenbezitters laten elke dag hun hond uit in de wijk. Door hun dagelijkse rondjes vallen afwijkende situaties sneller op. Waar kunt u op letten? Wat valt er op? Een informatief gesprek! En voor de hond is er een leuke gadget.

De actie is succesvol: “Veel hondenbezitters reageren positief op de manier van benaderen. Het is heel persoonlijk en met aandacht. Op deze manier willen we op een laagdrempelige manier de hondenbezitters ervan bewust maken dat zij kunnen bijdragen aan de veiligheid in de wijk”, zegt een boa van gemeente Beesel. Natuurlijk geldt voor al onze inwoners dat zij verdachte situaties kunnen melden bij de politie of Meld Misdaad Anoniem.

Meer informatie over dit initiatief vindt u op www.kijknietweg.eu (Deze link gaat naar een andere website). Hier staan ook signalen waar u op kunt letten tijdens de wandeling. U mag de boa’s zelf natuurlijk ook vragen naar de informatie en de gadget.

Kijk niet weg

Meld verdachte situaties voor een veilig Noord-Limburg. Bel de politie via 0900 8844. Of meld bij Meld Misdaad Anoniem via meldmisdaadanoniem.nl (Deze link gaat naar een andere website) of 0800 7000.